11 Ekim 2016 Salı

Neden Bisiklet ?

Neden bisiklet sorusuna verilebilecek o kadar çok cevap var ki aslında ve her bir cevap bisikletin bir başka güzelliğini bir başka faydasını gözler önüne seriyor. Bisikletin insan ergonomisi düşünüldüğüne ulaşım için tasarlanmış en önemli icat olduğunu söylemek mümkündür. Gerçek anlamda gezmeyi ve görmeyi sağlayabilen en keyifli spor dalıdır. Sağlık için faydalarını saymakla bitiremeyeceğimiz bisiklet sporu sosyalleşmenin keyifli sohbetlerin, yeni keşiflerin de bir aracıdır.
           Sadece bireysel anlamdaki faydalarını saymak biraz eksik olacaktır. Bisikletli yaşamın, toplumsal yaşantımızın gelişmesine de önemli katkıları kesinlikle gözardı edilemez. Trafik karmaşasının üstesinden bisikletle ulaşımın yaygınlaşmasıyla gelebilmek mümkündür. Ya da daha temiz bir hava bisiklet sayesinde mümkün olabilir. Çevremizde bisiklet kullandığı için daha güler yüzlü, daha mutlu insanlar görebilmemiz pek ala mümkündür
             Gerçekten daha bir çok faydasını sayabileceğimiz bu spor hafife alınmamalı ve mutlaka bilinçli bir şekilde yapılmalıdır. Umuyorum ki bu blog üzerinden yapacağımız paylaşımlar sizlerin de katkılarıyla bu bilincin oluşmasına bisikletin ve bisiklet sevgisinin artmasına katkı sağlayacaktır.

Bisiklet


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder