14 Ekim 2016 Cuma

İzmir Bisiklet Grupları

       Merhaba arkadaşlar; bu yazıda sizleri İzmir bisiklet grupları hakkında bilgilendirmek istedik. İzmir gerçek anlamda bisiklet sporunun yükseliş gösterdiği ve çok sayıda bisiklet grubunun yer aldığı önemli bir kent. İzmir ilindeki  bu yükseliş bisiklet sporu ve tüm bisiklet severler adına sevindirici bir gelişmedir. Bu yazı ile İzmir bisiklet gruplarını ve aktivitelerini daha yakından tanıyacağınızı umuyorum. Çok sayıda bisiklet gruplarından burada isimlerini sayamadığımız gruplar olursa her birinden önceden af diliyor sizlerin de katkılarınızla, sayfamızı güncelleyerek onları da bu sayfada tanıtmaya çalışacağımızı ifade etmek istiyoruz. 
Not: Grup isimleri alfabetik olarak sıralanmıştır,

Bergama/ Pergamon Bisiklet Grubu (PBK) 
  Bergama/Pergamon Bisiklet Grubu Bergama merkezli olarak faaliyet göstermektedir. bisikleti bir spor olarak görmenin yanı sıra sosyalleşme, bilgilendirme, yaşam kalitesini artırma, gezi ve eğlence platformuna çıkarma amaçlı olarak kurulmuştur. Bergama-Dikili civarında düzenledikleri etkinliklere de katılım gösteren grup ayrıca, çadırlı ve çadırsız kamp turları ve sosyal sorumluluk projelerinde gösterdiği katılımlar ile bisiklet konusunda bir farkındalık yaratmaya çalışmaktadır. Grup etkinlikleri hafta icinde salı ve perşembe aksamları gece turları, hafta sonu uzun mesafeli turlar olarak düzenlenmektedir. Bergama ya tur düzenlen diğer bisiklet gruplarına da iletişim kurmaları halinde tur sırasında eşlik eden grup, kentin önemli ve tarihi mekanlarının tanıtımında da görev almaktadır Bergama Aktif Bisikletçiler sosyal medya sayfasına buradan tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Etkinlik buluşma yeri ve saati: Grubun etkinlikleri için kullandığı buluşma yer çoğunlukla Bergama Cumhuriyet  olmaktadır. Etkinlik buluşma saati tur güzergahına göre değişmektedir.

Bergama Aktif Pedal

Cuma Akşamı Bisiklet Topluluğu (CAT)
             Kasım 2010 tarihinde kurulan Cuma Akşamları Bisiklet Topluluğu daha sonra dernekleşerek "Cat Spor Kulübü Derneği" adını almıştır. Düzenli bisiklet etkinliklerinin yanı sıra kulüp çalışmalarına da ağırlık  vermeye başlamıştır. Bisiklet ve Oryantiring dalında sporcu yetiştiren CAT kulübünün resmi facebook sayfasına buradan tıklayarak ulaşabilirsiniz. Grubun düzenli etkinlikleri şunlardır.  
Salı:              Güzelbahçe çay keyfi. 
Buluşma yeri ve saati: Konak İskele 19:45 Göztepe İskelesi:20:00
Çarşamaba:Urla İskele 
Buluşma yeri ve saati:  Göztepe İskelesi:20:00
Cuma: "İzmir Pedallarımın Altında" adı altında akşam turları
Buluşma yeri ve saati: Konak iskele 20:00
Kulübün bu düzenli turlarının yanı sıra hafta sonu konaklamalı veya konaklamasız çeşitli bisiklet turu etkinlikleri bulunmaktadır. 
Grubun Web adresi: www.cat.org.tr 

Cuma Akşamı Bisikletçileri CAT
   CAT Bisiklet Grubu

Çarşamba Akşamı Bisikletçileri (ÇAB)
      Bornova merkezli kurulan ÇAB İzimir'in büyük bisiklet gruplarından bir diğeridir. Bornovalı bisiklet dostları ve Ege üniversitesi Bisiklet Topluluğu (EBİT) desteğiyle oluşturulan grup her çarşamba düzenli olarak İzmir içinde farklı noktalara bisiklet turları düzenlemektedir. Grubun çarşamba akşamı turları her seviyede katılımcıya açık olup Bornova'dan başlayıp şehir içindeki farklı güzergahlarda yaklaşık 40- 50 km lik  bir turu kapsamaktadır..Grubun bir diğer etkinliği cumartesi günleri Kayadibi Köyü'ne düzenlediği kahvaltı turudur. Özellikle bisiklet ile performansını, geliştirmek, antreman yapmak isteyenlerin katıldığı bu tur 8 km lik bir mesafeyi ve 600 m lik bir rakımı kapsamaktadır. Grupta ayrıca hafta sonu ve farklı zamanlarda bisiklet etkinlikleri ve performans turları da düzenlenmekte, ve bu etkinlikler grubun sosyal medya sayfasında paylaşılmaktadır. Grubun facebook sayfasına buradan tıklayarak ulaşabilirsiniz. ÇAB grubundaki düzenli etkinlikleri şunlardır.  

Çarşamba:  Şehir içi turu (Bostanlı, İnciraltı, Kentormanı, Konak, Üç kuyular feribot, Bornova)
Buluşma yeri ve hareket saati: Bornova Değirmen Kafe, Cumhuriyet Parkı saat :20:00
Cumartesi: Kayadibi kahvaltı turu
Buluşma yeri ve hareket saati: Bornova Hükümet Konağı saat :07:30


Çarşamba Akşamı Bisikletçileri ÇAB
ÇAB Bisiklet Grubu
Ege Üniversitesi Bisiklet Topluluğu (EBİT)
       EBİT 1998 yılında Ege Üniversitesi bünyesinde kurulan topluluk, ilk olarak "Bisiklet Dostları" adıyla kuruldu. Topluluk 2002 den itibaren kendi bisikletlerini teminetmiş ve teorik ve pratik bisiklet etkinliklerine başlamıştır. EBİT 2005 yılında itibaren Türkiye'de ve Avrupa'da bisiklet ile ilgili büyük çaplı etkinliklerle aktivitelerini sürdürmektedir.
Topluluğun sosyal medya sayfasına buradan tıklayarak ulaşabilirsiniz.

EBİT

Ege Pedal Spor Kulübü Derneği 
     Karşıyaka merkezli faaliyet gösteren Egepedal Spor Kulübü Derneği 2009 yılında kurulmuştur. İzmirde ilk Bisiklet yarışları kulüp tarafından düzenlenmiştir. kulübünün ana branşı Bisiklet olup, birçok bisiklet sporcusunu spora kazandırmıştır. Kulüp bugüne kadar voleybol, triatlon, ragby, softbol dağcılık ve doğa yürüyüşleri branşlarında faaliyet göstermiş ayrıca AB projeleri için ilk ve tek akraditasyonu almıştır.             
         Ege Pedal hafta içi genellikle Salı günleri hafta sonu ise pazar günleri bisiklet turları düzenlemektedir. Hafta içi turları akşam başlayıp İzmir kent içindeki farklı güzergahlar düzenlenirken hafta sonu turları daha uzun mesafeli kamplı veya kampsız turlar olarak düzenlenmektedir. Grubun sosyal medya platformuna buradan tıklayarak  ulaşabilirsiniz. Ayrıca  web adresine de aşağıdak linkten ulaşmak mümkündür.

Grubun düzenli etkinlikleri ve buluşma yer ve saati saati
Buluşma yeri ve hareket saati: Karşıyaka İskele, saat :20:00
Ege Pedal Spor Kulübü

Efes Bisiklet Topluluğu
Selçuk- Kuşadası merkezli faaliyet gösteren bisiklet grubu olup aktif olarak bisiklet etkinlikleri düzenlemektedir. Grup bulunduğu bölge içinde üyeleri ile hem bisiklet sporu yapmak hem de bisiklet sporunun yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla etkin olarak faaliyet göstermektedir. Grup hemen her pazar bisiklet etkinliği ile bölgedeki güzergahlara turlar düzenlemektedir. Grubun sosyal medya platformuna buradan tıklayarak  ulaşabilirsiniz. Grubun düzenli aktiviteleri aşağıdaki gibidir.
Pazar:Bölgede yer alan güzergahlara düzenlenen turlar (Gümüldür, Şirince, Ahmetli, Ece Köyü vb.)
Buluşma yeri ve saati:Kuşadası Adakule Devlet Hastahanesi yol ayrımı 9:30 Selçuk ADD parkı 10:30
Efes Bisiklet Topluluğu

Extrem Yol Grubu
       Özellikle yol bisiklet kullanıcılarının bir araya gelerek 2014 yılında oluşturduğu Extrem yol grubu İzmir içinde performans ağırlıklı etkinlikler düzenlemektedir. Extrem yol grubunda hafta sonları 100-250 km mesafeli ve ortalama 35 km hız ve yol bisikletleri ile katılımın olduğu etkinlikler düzenli olarak gerçekleştirilmektedir. Hafta içi  ise daha kısa mesafeli antrenman ve performans amaçlı, salı günleri performanslı Güzelbahçe, perşembe orta tempolu Güzelbahçe - Yelki turları gerçekleştirilmektedir.  Grubun sosyal medya hesabında yaklaşık 850 üyesi bulunmaktadır. Düzenlenen etkinliklerin buluşma günü ve saati güzergaha göre değişiklik gösterdiği için etkinliklerin buluşma yer ve saati duyurusu  grup sosyal medya hesabında yapılmaktadır. Grubun sosyal medya hesabına buradan tıklayarak ulaşabilirsiniz..

Extrem Yol Grubu

Gaziemir Aktif Pedal (GAP)
     Gaziemir merkezli olarak etkinliklerini sürdüren grubun yaklaşık 1700 üyesi bulunmaktadır. Grubun hafta içi ve hafta sonu grup sosyal paylaşım kendi sitesinde yeri ve saati bildirilen güzergahlara (Torbalı, Menderes, Urla v.b) çeşitli doğa ve performans turları vardır. Turlar genellikle hafta içi salı perşembe günleri hafta sonları düzenlenmektedir. Etkinlikler için genle olarak buluşma yeri Gaziemir Kipa karşısında Migros önündedir. Grubun sosyal medya platformuna buradan tıklayarak  ulaşabilirsiniz..

GAP

Gaziemir Doğa Gezerler Bisiklet Grubu
      Bisiklet sporu yapmak, bu sporu sevdirmek ve kitlelere yaymak amacıyla kurulan Gaziemir Doğa Gezerler Bisiklet Grubu üyelerinin katılımıyla doğa ile iç içe turlar düzenlemektedir. Grubun sosyal medya hesabında yaklaşık 1050 üyesi bulunmaktadır. Düzenlenen etkinliklerin buluşma günü ve saati güzergaha göre değişiklik gösterdiği için etkinliklerin buluşma yer ve saati duyurusu  grup sosyal medya hesabında yapılmaktadır. Grubun sosyal medya hesabına buradan tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Gaziemir Doğa Gezerler

"İki Teker Bir Yer" Grubu
              Bisiklet sporu ile beraber doğa ve hayvan sevgisi vurgusu yapan grup, Bu yönde çalışmalar yaparak daha çok Karşıyaka merkezli etkinlikler düzenlemektedir. Yaklaşık 500 üyesi buluna grup hafta içi ve daha çok hafta sonu bisiklet ve doğa ile ilgili etkinlikler düzenlemektedir. grubun sosyal medya hesabına buradan tıklayarak ulaşabilirsiniz. Grubun etkinlik için toplanma yeri çoğunlula Bostanlı Yasemin Kafe'de olmaktadır. Ancak tur güzergahına göre İzban veya Vapur iskelesinde de buluşularak tur başlangıcı yapılmakta. Daha geniş bilgiye grubun sosyal medya hesabına tıklayarak ulaşabilirsiniz.
İki Teker Bir Yer Bisiklet Grubu

"İzmir'de İşe Bisikletle Gidenler" Grubu
           "İzmir'de işe Bisikletle Gidenler"  İzmir içinde bisiklet ulaşımının yaygınlaşmasını hedefleyen bir sosyal medya platformu olarak kuruldu. Grup düzenli bisiklet turları gibi etkinlikler düzenlemiyor olmakla beraber bir araya gelen topluluk üyeleri bisiklet ile ulaşım konusundaki taleplerini bu platform üzerinden örgütlenerek dile getirmeye çalışmaktadırlar. Bisiklet ile ulaşımda uygun rotaları belirlemek, paylaşmak ulaşımda yaşanan güçlükleri dile getirmek, bu problemlere çözüm bulunmasını sağlamak grubun hedefleri arasında sayılabilir. Kuruluşunun üzerinden çok kısa bir zaman geçmesine rağmen yüksek sayıda bir üye sayısına sahip olan topluluk İzmir'in önemli bir bisiklet kenti olması yönünde çaba sarfetmektedir. Grubun sosyal medya platformuna buradan tıklayarak  ulaşabilirsiniz

İzmir'de İşe Bisikletle Gidenler

Karşı Bisiklet
Bisiklet sporunun yanı sıra toplumsal ve sosyal konularda da duyarlılık göstermeyi hedefleyen karşı bisiklet grubu bu sorunlara karşı bisiklet sporu ile sesini yükseltmeyi hedeflemektedir. "Çevre kirliliğine, nükleere, trafiğe orman ve kültür talanına karşı bisiklet" sloganı ile grup etkinliklerini sürdürmektedir. Grubun sosyal medya platformuna buradan tıklayarak  ulaşabilirsiniz

Karşı Bisiklet

Pedal 35
     Karşıyaka merkezli aktivitelerini sürdüren topluluk bisiklet sporunun sevdirilmesini ve yaygınlaştırılmasını hedef olarak benisemiştir.   Bu çerçevede farklı bisiklet gruplarıyla sosyal sorumluluk bilinci içinde yürütülebilecek ortak projeler içinde de yer alınabileceği ifade edilen grupta perşembe günleri düzenli olarak bisiklet turları düzenlemektedir. Ayrıca Hafta sonları kamplı veya kampsız olarak düzenlenen ve ortalama mesafesi 100 km yi aşan farklı güzergahlara da  tur etkinlikler sıklıkla gerçekleştirilmektedir. Pedal 35 sosyal medya platformuna buradan tıklayarak  ulaşabilirsiniz  Grubun düzenli etkinlikleri aşağıdaki gibidir.
Perşembe: Şehir içi turu (Bornova, İnciraltı Kent Ormanı, Sasalı, Kaklıç )
Buluşma yeri ve hareket saati: Bostanlı Yasemin Kafe,  saat :20:15

Pedal 35

Perşembe Akşamı Bisikletçileri
        İzmir'in önemli ve büyük bisiklet gruplarından biri olan Perşembe Akşamı Bisikletçileri kurulmasını takiben Türkiye'nin farklı illerine 'de ilham kaynağı olmuş ve Türkiye'nin bir çok ilinde aynı isimle bisiklet grupları kurulmuştur. Her Perşembe İzmir içindeki farklı güzergahlara bisiklet turları düzenlemektedir. PAB sosyal medya platformuna buradan tıklayarak  ulaşabilirsiniz
Perşembe: Şehir içi turu (Bornova, Güzelbahçe, Narlıdere, Karşıyaka )
Buluşma yeri ve hareket saati: Göztepe vapur iskelesi,  saat :20:00
PAB


Tire Bisiklet Topluluğu (TİBİT) :
Tire ilçesinde faaliyet göstermekte olan grup bisikleti kültür ve şehir yaşamının bir parçası olarak bir parçası olarak öne çıkarmayı hedeflemektedir. Grup tarafından her çarşamba akşamları ve pazar günleri bisiklet etkinlikleri düzenlenmektedir. Grup sosyal medya platformuna buradan tıklayarak  ulaşabilirsiniz.


18 yorum:

  1. Bir başka güzel aktarım.

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. İzmir'deki bisiklet gruplarının rezilliklerini de yazın. Her şey güllük gülistanlık değil çünkü. Bisiklet yoluna park ettiği için çizilip lastikleri yarılan araçları (ve bunların güzel bir şeymiş gibi gruplarda paylaşılmasını), bisiklet gruplarında birinci ağızdan belediye çalışanlarına edilen küfürleri, spor kulübü olduğunu iddia edip grup turlarında umarsızca arkada bırakılanları, kasksız öncülerin olduğu turları, ve tabi aynı grupta onlarca kasksız bisikletçinin olduğu bisiklet gruplarını da yazın bence...
    Not: Bisiklet kullanıcıyım. Gelip çamur atıyorsun demeyesiniz diye grup adı da yazmadım. Çünkü tüm gruplarda var bu ve elbette hiçbiri bunları kabul etmeyecek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi Günler. Gruplarda yapılan yanlışlıkları ve eksiklikleri savunmak ya da görmezden gelmek elbette mümkün değildir. Doğru da değildir. Ancak unutulmamalıdır ki bisiklet gruplarını büyük bir çoğunluğu profesyenel turlar düzenlememektedir. Bu gruplarda tur sırasında görev alan öncü, yancı artçı gibi arkadaşlarımız da profesyonel olmayıp, bu işten bir gelir sağlıyor değildir. Tur sırasında üstlenilen bu görevler, gönüllülük ve tur keyfinden fedakarlık edilerek yerine getirilmekte. Yukarıda söylediğiniz bu olumsuzluklar elbette hiç yaşanmıyor değildir ve yaşanmaması için tedbirler mutlaka alınmalıdır. Bunun bir yolu da bu konudaki eksiklikleri dile getirmek kadar bu turlarda yukarıda belirttiğiniz tur görevlerini üstlenerek bu konudaki örnek tavrı sergilemekten geçmez mi? İlginiz ve katkınız için çok teşekkürler

      Sil
  4. Merhaba öncelikle hazırladığınız bilgilendirmeler için teşekkürler ancak eksik bilgiler var örneğin Egepedal değil Egepedal Spor Kulübü Derneği 2009 yılında kurulmuştur. İzmirde ilk Bisiklet yarışları kulüp tarafından düzenklenmiştir. kulübünün ana branşı Bisiklet olup, birçok Bisiklet sporcunun okul okul dolaşarak spora kazandıran ve voleybol,triatlon, ragby, softbol dağcılık ve doğa yürüyüşleri branşlarında faaliyet gösteren ayrıca AB projeleri için ilk ve tek akraditasyonu almış olup ve web sayfası http://wwww.egepedalsporkulubu.com dur. linkinize eklemeniz dileğiyle ....Kolaylıklar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İsmail Bey iyi akşamlar Blog üzerinde paylaşılan Ege Pedal Spor Kulübü derneği için yaptığınız bilgilendirme ve uyarı için öncelikle çok teşekkürler. Yaptığınız bilgilendirme doğrultusunda gerekli güncelleme yapılmıştır. Saygılarımla

      Sil
  5. Emeğine sağlık. Güzel paylaşım...

    YanıtlaSil
  6. Teşekkür ederim. Emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  7. Teşekkür ederim. Emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  8. Extremyolgurubu neden listede yok . izmirin butun performans yuksek olan sporcularini bunyesinde barindiriyor 1 hafta icinde 500km den fazla yol yapiliyor . acilali daha 7 ayi doldurmayan gurubu koyupta bizleri es gecmeniz hos degil saygilar ...

    YanıtlaSil
  9. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  10. Degerli arkadaşlar uyarı ve bilgilendirmeniz için çok teşekkürler. Hic şupheniz olmasin uyarilariniz dikkate alınacak , gerekli düzeltme ve eklemeler yapıldıktan sonra,gerekli bilgilendirme yapılacaktır.

    YanıtlaSil
  11. Extremyolgurubu neden listede yok . izmirin butun performans yuksek olan sporcularini bunyesinde barindiriyor 1 hafta icinde 500km den fazla yol yapiliyor . acilali daha 7 ayi doldurmayan gurubu koyupta bizleri es gecmeniz hos degil saygilar ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayfamıza Ekstrem Yol Grubu ile ilgili bilgiler eklenmiştir. Uyarı ve bilgilendirmeniz için çok teşekkürler.

      Sil
  12. Bergama Aktif Bisikletçiler grubunu da unutmasanız sevinirdim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bergama Aktif Bisikletçiler grubu ile ilgili bilgiler eklenmiştir. Uyarı ve bilgilendirmeniz için çok teşekkürler.

      Sil