1 Kasım 2016 Salı

İzmir Bisiklet Rotaları Gürlek Şelalesi

      Merhaba arkadaşlar bu yazıda sizlerle İzmir yakın çevresinde gidilebilecek bir diğer güzel bisiklet rotasından bahsetmek istiyorum. Buca Kaynaklar Köyü Gürlek Şelalesi. Sizler muhteşem bir doğa manzarası sunan Kaynaklar Gürlek Şelalesi İzmir merkeze oldukça yakın bir mesafede yer alıyor.

Gürlek

 Gürlek Şelalesi Buca Kaynaklar Köyüne yaklaşık 2 km Mesafede. Buca istikametine Karşıyaka veya Bornova istikametinden gidecekler, Yeşildere yoluna kıyasla daha güvenli bir seçenek olabilecek Pınarbaşı yolunu tercih edebilirler. Bu güzergah üzerinden Gökdere Köyü yönü trafik açısından daha rahat bir yolculuk sağlayacaktır.. Bu nedenle benim önerim Bornova üzerinden Otogar istikametine giderken Pınarbaşı yolu üzerinden Otoban köprüsünün altından geçer geçmez Gökdere Köyü istikametine dönmenizdir.



   Gökdere yolu istikametine dönüşünüzle birlikte yaklaşık 12 km lik bir tırmanışla 300 m yükseklikteki Kaynaklar Köyü'ne ulaşılır. Kaynaklar Köyü Köy meydanında asırlık çınar altında güzel bir kahvaltı yapabilirsiniz Köy içerisinde ayrıca çok sayıda kahvaltı salonu da bulunmaktadır. Bu nedenle kahvaltı için bu salonları da tercih etmek mümkündür. Kaynaklar köyü özellikle pazar günleri yoğun bir ziyaretçi akınına da uğramaktadır. Kaynaklar Köyü bisiklet  sporu yapanların yanı sıra,   yürüyüş grupları ve dağcılık sporu ile ilgilenenlerin de oldukça uğrak yeridir. Köy içinde kurulan pazar günleri kurulan pazar da ayrıca bir ilgi görmektedir.

Gürlek

     Kahvaltı sonrası devam edilecek yolun tamamı toprak ve tırmanıştır. Yaklaşık 2 km sürecek olan bu yola köy içinde kurulan pazarın içinden geçilerek ulaşılır. Yolun toprak kısımlarının olduğu ve toprak yollarda MTB bisiklet kullanmak gerektiği de göz önünde bulundurulmalıdır.


Bu son tırmanışın sonunda yol orman içinden akan, küçükte olsa muhteşem bir seyir manzarası sunan Gürlek şelalesi karşımıza çıkar.  Eğer Kaynaklar Köyünden gerekli malzemeler temin ederek çıkılırsa burada Teneke Tavuk  oldukça meşhurdur. Öğle yemeğinde bu seçenek de değerlendirilebilir.


 Bornova'dan itibaren Yaklaşık gidiş geliş 60 km lik mesafeye  ve iniş çıkışlarla beraber 700 metrelik bir tırmanma yüksekliğine sahip  tur güzergahının zorluğu 10/6 olarak düşünmek mümkündür.Güzel ve keyifli bir tur için Gürlek şelalesi sizler için yerinde bir seçim olabilir

Lütfen daha nitelikli paylaşımlar için eleştiri, öneri ve beğenilerinizle ilgili aşağıdaki bölümden yorum yapmayı unutmayın. Keyifli ve kazasız pedallamalar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder