16 Kasım 2016 Çarşamba

"Trafikte Bizde Varız" Etkinliği

          
        Trafiğin asıl unsurlarından biri olan bisiklet ve bisiklet kullanıcıları ne yazık ki diğer motorlu araç sürücüleri tarafından görmezden gelinmeye devam ediyor. Bunun son örneği geçtiğimiz haftalarda yaşandı ve "Berkant Şen" isimli bir bisiklet kullanıcısı bisiklet kullanımında büyük sıkıntılar yaşanan İzmir Alsancak Liman yakınlarında bir taksi sürücüsünün arkadan çarpması sonucu ciddi şekilde yaralandı.
          Elbette bisiklet kullanıcılarının yaşadığı sıkıntıları son yaşanan bu kaza ile  sınırlı tutmak mümkün değil. Yanlış döşenmiş mazgallarda takla atan, düşüncesizce açılan otomobil kapılarında yaralanan, yollarda taciz edilen, sıkıştırılan, hırsırsızlık ve gasp durumları ile karşılaşan biskletseverler trafikte yaşadılaı bu gibi onlarca sıkıntıya rağmen bisiklete binmeye çalışıyorlar.
              Trafikte yaşadıkları bu sıkıntılara dikkat çekmek isteyen İzmir'li bisiklet kullanıcıları bu konuda bir kamu oyu oluşturmak amacıyla birlikte pedallayacaklar. "Kaportamız Bedenimiz", "Trafikte Biz de Varız", Yaşam Hakkımıza Sahip Çıkıyoruz" sloganlarıyla 27 Kasım 2016 Pazar Günü saat 12:00 da Alsancak Liman TMO önünde toplanarak pedallayacak olan bisiklet severler. hem geçirdiği kaza sonucu ciddi şekilde yaralanan Berkant Şen' e destek olmayı hem de bisiklet kullanıcılarının trafikteki varlığına  dikkat çekmeyi hedefliyorlar.

Lütfen daha nitelikli paylaşımlar için eleştiri, öneri ve beğenilerinizle ilgili aşağıdaki bölümden yorum yapmayı unutmayın. Keyifli ve kazasız pedallamalar.

3 yorum:

  1. 13 Kasım için planlanan etkinlik yoğun yağmur ve izban grevi sebebiyle ertelenmisti. 27 Kasım'da beklenen toplanma saglanarak gerekli tepkiyi gösterir diye umuyoruz.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba bu etkinliğin istanbul için bir düzelnemesini yapıcak grup varmıdır? Çünki bu sorunların hepsi türkiyede hemen hemen her yerdeki bisiklet kullanıcaları yaşamakta, Saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarız İstanbul gruplarının da bu yönde bir organizasyonu olur. teşekkürler

      Sil